Bolla Zoltán: A magyar art deco építészet (e-könyv)

A könyv az eddig országos szinten és részletesen nem kutatott magyar art deco építészetet először mutatja be 470 oldalon és 1700 fotóval. Míg a magyar szecesszió nemzetközileg is kiemelkedőt alkotott, addig a magyar art deco építészet sajátos gazdasági és művészetpolitikai okok miatt kisebbségbe került a hazai konzervatív és modern építészet mögött. Az art deco utolsó korstílusként – de már globálisan –, az antik hagyományt, az avantgárd képzőművészetet és az egzotikumot igyekezett egymással szintetizálni. Mik voltak ennek a stílusnak az Egyesült Államokkal és Párizzsal szemben az egyedi magyar jellegzetességei? Milyen külföldi forrásai és párhuzamai voltak magyarországi alkotásainak? A könyv erre ad választ, sok eddig nem publikált épület fotójával és iparművészeti részletekkel, köztük archív képanyagokkal.

FIGYELEM! Ez az e-könyv nem folyószöveges regény, hanem statikus elrendezésű színes művészettörténeti album, ezért asztali képernyőkre lett elkészítve, nem kisméretű elektronikus könyvolvasókra.

Az e-könyv ízelítőjének megtekintése az ISSUU-n.
Ez a könyv negyedét tartalmazza, egy teljes fejezettel.

A könyv megvásárolható – regisztráció után – a Publioboox oldalán, ePUB formátumban.

Az ePUB formátum használata és a Readium e-könyv olvasó bővítmény telepítése Chrome böngésző alá.

1. Az ePUB formátum adja vissza legjobban a könyv kinézetét, ezt érdemes a .prc helyett letölteni. Amúgy 1 vásárlással mindkettő formátum letölthető.
2. Győződjön meg, hogy a számítógépen, más, korábbi e-könyv olvasó program nem foglalja le az .epub kiterjesztésű file-ok használatát. Ha a file-t le akarja tölteni vásárlás után, akkor a böngészőből ne akarja azonnal megnyitni, hanem mentse le merevlemezre.
3. A legjobb minőségben Windows PC-n a Chrome böngésző Readium bővítménye, míg Macintoshon/iPad-en az iBooks az AJÁNLOTT program az e-könyv megtekintéséhez. Az Adobe Digital Editions (ADE), AZARDI és Calibre e-könyv olvasó szoftverek használata vagy körülményes, vagy nem adják vissza a betűtípusokat a legjobb minőségben. Ezeken kívül minden más e-könyv olvasó szoftver kiforratlan nagy volumenű könyvek olvasásához.
4. Windows PC-n a könyv olvasásához a Chrome böngészőben nyissuk meg a Readium bővítményt (extension) a telepítéshez.
5. Telepítsük a „+ Hozzáadás” gombbal a jobb felső sarokban.
6. Mind a Chrome böngészőben (bal fent „Alkalmazások”), mind az Asztalra települt a „Chrome Alkalmazásindító”.
7. Indítsuk el bármelyikben a „Readium” alkalmazást.
8. A jobb felső sarokban „+” gombbal, a „From Local File: Fájl kiválasztása” funkcióval adjuk hozzá a megvásárolt és letöltött ePUB file-t.
9. A program importálja a könyv elemeit. Ez több mint 2000 elem, lassabb gépeken 1 perc is lehet. A későbbi megnyitásokkor ezt már nem kell végígvárni.
10. Mikor ez megtörtént, a könyv borítójára kattintva megnyitható az e-könyv.
11. A jobb felső sarokban lehet kérni a nagyítást, a tartalomjegyzéket és a teljes képernyős használatot. Jobbranyíl-balranyíl gombokkal a billentyűzeten lehet előre-hátra lapozni a könyvben.

Jó olvasást!


Vissza a főoldalra.